Felszámolásra került az illegális hulladéklerakó

Kedves Sormásiak!
Településünk egy a Belügyminisztérium által a települési önkormányzatok számára az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt pályázat megvalósításra került. Ez azt jelenti, hogy a focipálya végénél kialakult hulladék lerakót a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft.-vel együttműködve megszüntette.
A terület teljes rendbetétele tavasszal lesz megoldva.
Megkérek minden lakónkat, hogy a továbbiakban ezt a területet semmilyen hulladék elhelyezésére ne használják! A továbbiakban hulladék elheléyezése TILOS!
Az idei évben (a rendkívüli jogrend végén) várható égetési tilalom miatt a tavaszi és az őszi zöldhulladékok elhelyezésére megoldást találtunk. A laktanya déli határánál kerül kialakításra egy ág és zöldhulladék (kerti biohulladék) elhelyezésére szolgáló tároló. A tárolóban lehet elhelyezni a keletkező hulladékokat. Ehhez a Honvédelmi Minisztérium a terület fenntartástáért felelő szerve megadta hozzájárulását. A kialakítása folyamatban van.
A tárolóban meghatározott időben, ellenőrzött módon lehet majd hulladékot elhelyezni. A hulladékelhelyezés idejéről, módjáról később tájékoztatjuk a lakosságot.
Ezen területen kommunális hulladék nem helyezhető el. Ezt kamera kihelyezésével kívánjuk biztosítani.
Természetesen a tavaszi és az őszi zöldhulladék elszállításában az Önkormányzat a továbbiakban is segítséget fog nyújtani. Tavasszal és ősszel is egy hónap időtartamban, hetente kétszer elszállítjuk a házak elé kirakott szállítható méretre vágott, összekötött ágakat.
Tisztelettel Neubauer Tibor

Hozzászólás