Ipari park

Sormás Ipari Parkról

Sormás azon települések közé tartozik a Nagykanizsai járásban, amely rendelkezik Ipari Parkal. Az Ipari Park működtetője Sormás Község Önkormányzata az ide települő cégeknek számos kedvezmény nyújt, a hatékony ügyintézés és a barátságos környezet mellett.

Ipari Park elhelyezkedése

A 846 lakosú Sormás, Zala megyében található, a Nagykanizsai járás székhelyétől, Nagykanizsától 6,7 km-re, valamint az M7 számú autópályától 5,6 km-re.

A Sormás Ipari Park a település központjától 0,75 km-re nyugatra, az M7-as autópálya Nagykanizsa nyugat kijáratától szintén 4,6 km-re délnyugatra, a 7. sz. főút mellett helyezkedik el.

A Nagykanizsa város, a Horvátországi (Letenye – Goričan határátkelőhely, 17,7 km) és a Szlovén (Tornyiszentmiklós-Pince határátkelőhely, 37 km) határ, valamint az M7-es autópálya közelsége kiváló lehetőséget nyújt logisztikai központ, termelő, gyártó üzemek létesítésére.

Az Ipari Parktól 46,7 km-re található a Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér, Sármellék településen.

A járásban rendelkezésre álló munkaerő, a terület közmű ellátottsági szintje, valamint a kormány által kínált munkahely-teremtési támogatási rendszer együttesen kedvező és versenyképes feltételeket biztosít a betelepülni vágyó vállalkozások számára.

Önkormányzat értékesítendő területei

A Sormás Község Önkormányzata két értékesítésre váró területtel rendelkezik. Az egyik a 329/37 hrsz.-ú terület, 5012 m2 nagysággal. A másik a 329/39 hrsz.-ú terület, 5299 m2 nagysággal.

Mindkét terület közművesítése és aszfalt-beton úttal ellátása 2020. évben, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló TOP-1.1.1-15-ZA1-2016-00009 fog megvalósulni. Mindkét terület 3x100A-es elektromos, valamint 60 m3/h gáz hálózati kapacitással rendelkezik.

Miért válassza a Sormási Ipari Parkot?

  • Kiváló földrajzi elhelyezkedés: autópálya, határátkelők, repülőtér, járási központ közelsége
  • Határon átnyúló kapcsolatok kialakításának lehetősége
  • Képzett és átképezhető, olcsó munkaerő
  • Kedvezmények
  • Kiépített infrastruktúra

Szabályozások

Maximális beépíthetőség: 50% és 60%
Minimális zöldterület: 20 és25%
Legkisebb építési telek: 2000 m²
Maximálisátlagos építménymagasság: 9-12 méter, ami technikai okok miatt túlléphető
Árvíz/földrengésveszély: nincs
Magasfeszültségű (22kV-os) távvezeték az ingatlanok közelében található
Terepviszonyok: lejtés 0/00

Szabad területek az ipari parkban